Scroll Top
Ben jij klaar om het verschil te maken? Voor jezelf én voor een ander? Word Sociaal Netwerker bij de Netwerkkamers.

 

Je ondersteunt een jongere op weg naar zelfredzaamheid door je woning en je netwerk te delen. Zo biedt je hem of haar kansen voor de toekomst én verrijk je je eigen leven.

Je gelooft dat niemand er alleen voor mag staan. Maar ook jij staat er niet alleen voor. De Netwerkkamers ondersteunt je middels training, begeleiding en verbinding met andere Sociaal Netwerkers.

Want groeien doe je samen!

WIE ZIJN WIJ?

De Netwerkkamers is een innovatief woonconcept met als doel om jongeren die graag verder willen, maar dat om verschillende redenen niet kunnen, op een positieve en duurzame wijze naar zelfredzaamheid te begeleiden. Dat doen wij door hen een stabiele en veilige leefomgeving te bieden waarin ruimte voor ontwikkeling en het bouwen aan een toekomst centraal staan.

De Netwerkkamers is er voor jongeren (vanaf 16 jaar) die niet meer thuis kunnen wonen, en volwassenen die het verschil willen maken voor een ander en openstaan voor betekenisvolle ontmoetingen. Want groeien doe je samen, door te geven en van elkaar te blijven leren. De volwassene – genoemd Sociaal Netwerker – stelt voor een korte periode een kamer in zijn/haar woning beschikbaar, schenkt persoonlijke aandacht en ontsluit zijn/haar sociaal en professioneel netwerk. Hij/zij ontvangt trainingen, begeleiding en wordt onderdeel van onze community van Sociaal Netwerkers. Hij/zij ontvangt een maandelijkse vergoeding om alle kosten te dekken én voor het zijn van een competente, vakbekwame en bewuste opvoeder.

Een netwerkkamer draagt bij aan meer zelfvertrouwen, -waardering en zelfredzaamheid. Betekenisvolle relaties en nieuwe netwerken dragen bij aan kansen voor de toekomst. De Sociaal Netwerker en jongere voegen betekenis toe aan elkaars leven en zullen beiden veel leren. Op maatschappelijk niveau draagt De Netwerkkamers bij aan o.a. sociale cohesie, het verlagen van jeugdcriminaliteit en -eenzaamheid en daarnaast is het zeer kosteneffectief. Kortom: de Netwerkkamers is een krachtig alternatief voor de pleegzorg.

We zetten Sociaal Netwerkers en jongeren in hun kracht. Zodat ze een community en netwerk opbouwen voor het leven.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

Momenteel zoeken we Sociaal Netwerkers in de omgeving Amsterdam en Haarlemmermeer. Voor een periode van minimaal zes maanden. Als Sociaal Netwerker help je een jongere met het opbouwen van een sociaal en professioneel netwerk. Je geeft ze een thuis en leeft ze voor hoe ze hun leven positief kunnen inrichten.

 

DIT BIEDEN WIJ

Wij zorgen voor de juiste match, geven volledige ondersteuning en dekken de kosten van de opvang. Daarnaast bieden we trainingen, intervisie en persoonlijke coaching vanuit onze Academie voor Ouderschap. Je wordt lid van onze Netwerkers Community. We leren samen. Groeien samen. En bouwen aan een nieuwe manier van hulp geven.

 

“Aan het begin weet je niet waarom je ouders dit doen; later zie je waarom.”

Sarah was 13 jaar toen Amira tijdelijk onderdeel werd van het gezin. Ze deelde ineens een woning – en de aandacht van haar ouders. Sarah is nu 22 en kijkt terug op haar ervaring.

Lees verder >

Veelgestelde vragen

De rol van Sociaal Netwerkers bij de Netwerkkamers is een commitment die je aangaat. Wij kunnen ons voorstellen dat je met vragen zit. We hebben daarom de veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Uiteraard kun je ook aansluiten bij één van onze online voorlichtingsbijeenkomsten.

Sociaal netwerker, iets voor jou?

Jij wilt het verschil maken. Voor jezelf én voor een ander. Jij bent de verbinder en motivator met een groot hart.

Dan is de rol van Sociaal Netwerker bij de Netwerkkamers misschien wat voor jou.

Doe de test en ontdek of de rol van Sociaal Netwerker iets voor jou is.

Dit is (nu) niets voor mij, maar ik blijf graag op de hoogte

Vul dan onderstaand formulier in. 

 

De Kandidatenmarkt

De Netwerkkamers is een initiatief van de Kandidatenmarkt.

De Kandidatenmarkt is een plek waar mensen verbinden en delen. Waar iedereen iets te bieden heeft, en gelijkwaardigheid en wederkerigheid centraal staan. Waar betekenisvolle relaties ontstaan. Waar het beste van mensen samenkomt om tot creatieve en duurzame oplossingen te komen.

Met een integrale, community en netwerkgerichte aanpak vergroten wij de economische en sociale zelfredzaamheid van jongeren in de leeftijd 16 t/m 31 jaar in regio groot Amsterdam. Dat doen wij door hen persoonlijke ondersteuning en training te geven op het gebied van werk, geld en ‘leven’, en door positieve en ondersteunende sociale cohesie te vergroten. Ons team bestaat uit betrokken experts, ervaringsdeskundigen, professionals en vrijwilligers.

Groeien doe je samen. Niemand hoeft er alleen voor te staan.

 

Contact

De Netwerkkamers | De Kandidatenmarkt
Notweg 38, 1068 LL Amsterdam
info@dekandidatenmarkt.nl
020 716 38 48 

 

©2020 | De Netwerkkamers is een initiatief van de Kandidatenmarkt