Scroll Top
“Aan het begin weet je niet waarom je ouders dit doen. Later zie je waarom.” – Sarah
Sarah was 13 jaar toen Amira tijdelijk onderdeel werd van het gezin. Ze deelde ineens een woning – en de aandacht van haar ouders. Sarah is nu 22 en kijkt terug op haar ervaring.

 

“In het begin vond ik het best moeilijk. Ik was zelf echt een puber en begreep niet waarom ik ineens alles moest delen en accepteren dat er iemand in mijn ‘space’ was. Ik heb veel tegengestribbeld. Daarnaast begreep ik toen nog weinig van Amira’s situatie en snapte ik de keuze van mijn ouders niet. Kortom: als dit voor iemand niet was – was ik het wel.
Met de tijd wende ik aan de nieuwe thuissituatie. Ik leerde meer over Amira, zij werd familie. Ik begreep dat het enorm nodig was wat wij deden. Ik zag haar groeien: eerst was ze erg schuw, keek ze vaak boos, groette ze niet – later was ze juist heel spontaan, behulpzaam, en kon zij emoties delen. Haar vertrouwen groeide en ze werd gemotiveerder voor school. Daarin ben ik wellicht een goed voorbeeld voor haar geweest.

 

Ik ben nu heel blij dat we het hebben kunnen doen. Ik heb gezien wat het betekent – hoe impactvol het is. Ze is een deel van mijn leven en heeft mij begripvol en dankbaar gemaakt. Ik besef me hoe goed ik het heb en wat een goede relatie met mijn ouders waard is – hoeveel verschil het kan maken om dat wel of niet te hebben. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik ben minder veroordelend; je weet niet wat iemand heeft meegemaakt. En ik weet hoe ik moet omgaan met mensen die het moeilijk hebben.

 

Amira en ik hebben veel bijgedragen aan elkaars leven. Ik heb haar het gevoel gegeven dat ze erbij hoort en dat het niet uitmaakt hoe je je voelt en gedraagt. Net als bij broers en zussen: het is oké, de volgende dag ben je nog steeds broer en zus.”
De Kandidatenmarkt

De Netwerkkamers is een initiatief van de Kandidatenmarkt.

De Kandidatenmarkt is een plek waar mensen verbinden en delen. Waar iedereen iets te bieden heeft, en gelijkwaardigheid en wederkerigheid centraal staan. Waar betekenisvolle relaties ontstaan. Waar het beste van mensen samenkomt om tot creatieve en duurzame oplossingen te komen.

Met een integrale, community en netwerkgerichte aanpak vergroten wij de economische en sociale zelfredzaamheid van jongeren in de leeftijd 16 t/m 31 jaar in regio groot Amsterdam. Dat doen wij door hen persoonlijke ondersteuning en training te geven op het gebied van werk, geld en ‘leven’, en door positieve en ondersteunende sociale cohesie te vergroten. Ons team bestaat uit betrokken experts, ervaringsdeskundigen, professionals en vrijwilligers.

Groeien doe je samen. Niemand hoeft er alleen voor te staan.

 

Contact

De Netwerkkamers | De Kandidatenmarkt
Notweg 38, 1068 LL Amsterdam
info@dekandidatenmarkt.nl
020 716 38 48 

 

©2020 | De Netwerkkamers is een initiatief van de Kandidatenmarkt